1 Martie – Sărbătoarea Primăverii

26

Feb

1 Martie – Sărbătoarea Primăverii

Mărţişorul – un pandantiv pe care îl dăruim femeii de 1 martie, înfăşurat cu un şnur alb-roşu cu ciucuraşi, este un simbol unic al românilor.

Deşi există obiceiuri apropiate în ţările vecine României, care marchează venirea primăverii, mărţişorul în forma sa este specific al românilor, o tradiţie care ţine de originile noastre romane. Ziua de 1 martie era la romani prima zi a anului, sau “Matronalia” – sarbatoarea zeiţei Juno a naşterilor, iar luna martie în general era asociată cu Marte, zeul forţelor naturii, al războiului dar şi al agriculturii.

An de an ne recăpătăm speranţa, optimismul, credinţa în mai bine şi sporul în tot ce vrem sa realizăm.

Restauraurantul Bucharest s-a reînnoit după lucrări de renovare şi curăţenie generală care au durat mai bine de o luna de zile. Dorim sa rămânem în continuare cel mai important local pentru comunitatea româneasca din New York, oferind cea mai bună mâncare tradiţională, muzică live şi distracţie.

Vă aşteptăm sâmbătă 27 februarie şi duminică 28, pentru două seri de comuniune şi reînnoire a energiilor pentru toate proiectele pe care dorim sa le realizăm în acest an.

***Oferim Mărțișoare, pentru doamne şi domnişoare!***

Bucharest Restaurant, la 40th St., deschis zilnic de la 11am la 11pm.
Pentru rezervari sau informatii sunati-ne la: (718) 389-2300 sau (646) 322-3677.
De asemenea acceptăm rezervări si pe site-ul nostru, www.bucharestrestaurant.com.

 , ,  

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*

Top